
Sveikuoliški batonėliai
Sveikuoliški batonėliai – sveikas desertas ar greitas užkandis su lukštentomis Hempus sėklomis.
Ingredientai:
- 235 ml nesūdyto migdolų sviesto
- 120 ml klevų sirupo
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto
- ¼ šaukštelio druskos
- 225 g avižinių dribsnių
- 55 g pjaustytų migdolų
- 70 g spanguolių
- 30 g lukštentų Hempus sėklų
- 30 g kakavos
- 15 ml kokosų aliejaus
- 130 g juodo šokolado
- Žiupsnelis druskos
Kaip pasigaminti?
- Sumaišykite migdolų sviestą, klevų sirupą, vanilės ekstraktą iki vientisos masės. Padėkite į šalį.
- Pakepinkite avižinius dribsnius 8-12 minučių, pastoviai maišant. Įmaišykite dribsnius į migdolų sviesto masę. Keptuvėje pakepinkite pjaustytus migdolus maždaug 4-6 minutes. Pakepintus migdolus, spanguoles, kanapių sėklas ir kakavą įmaišykite į avižinių dribsnių masę. Palikite 5-10 minutėms atvėsti.
- Kvadratinę skardą išklokite kepimo popieriumi ir gražiai „paskleiskite masę“.
- Glaistui ištripdykite kokoso sviestą su šokoladu, apliekite batonėlių masę ir pabarstykite šiek tiek druskos bei kanapių sėklų. Leiskite kelioms valandoms susiformuoti.
- Supjaustykite batonėlio formomis.