
Braškinis kanapių pienas
Dar vienas skanus būdas išnaudoti braškių sezoną! Pasiruoškite braškių skonio kanapių pieną namuose – tai paprasta:
Jums reikės:
- 100 g braškių
- 0,5 stiklinės lukštentų Hempus kanapių sėklų
- 2 stiklinių* vandens
- žiupsnio druskos
- 1,5-2** valg. š. Klevų sirupo
Paruošimo būdas:
Kanapių sėklas užmerkti šaltame vandenyje ir laikyti 6 valandas. Sėklas nuplauti ir nusunkti. Dėti į blenderį su 2 stiklinėmis vandens, malti apie 20 sekundžių, tuomet tirščius nukošti per tankią medžiagą – gausite skairdų kanapių sėklų pieną. Pieną pilti į blenderį su braškėmis ir klevų sirupu. Galite įdėti ir kelis mėtų lapelius. Skanauti šaltą.
*1 stiklinė – 250 ml
**1 valg. Š. – 15 ml
Už receptą dėkojame kitchenJulie.